Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Uwagi na temat działania serwisu.
Arczi
Administrator
Posty: 687
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 04 maja 2017, 15:01

dzięki, poprawione

Craven
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2014, 22:08

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Craven » 06 maja 2017, 10:44

Znów zwężyła się kolumna grupa w Oczekiwane przeze mnie i wiersze zajmują 2 linie.

Arczi
Administrator
Posty: 687
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 06 maja 2017, 11:01

hmm, nie widzę - pod jakim linkiem dokładnie?

Craven
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2014, 22:08

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Craven » 07 maja 2017, 20:00

http://napisy24.pl/tlumaczenia - oczekiwane przeze mnie (załączam screen)
Załączniki
1.JPG
1.JPG (60.31 KiB) Przejrzano 11039 razy

Craven
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2014, 22:08

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Craven » 18 maja 2017, 19:44

up

Arczi
Administrator
Posty: 687
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 18 maja 2017, 19:49

zupgradowałem php z 5.3 na 7.1, poprawiłem setki skryptów, komponentów obcych firm, ale qde tego nie czaje dlaczego tak się dzieje :-(

podejdę do tego jeszcze raz w wolniejszej chwili...

Craven
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2014, 22:08

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Craven » 22 maja 2017, 17:12

Ok. Najdziwniejsze jest to że na innych podstronach jest ok a po naprawie jakiś czas też ok a po pewnym czasie znów sie psuje :(

Vieslav
Posty: 327
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Vieslav » 23 maja 2017, 9:20

Nom, rozjechało się wszystko: Komentarze, Tabelka, Podgląd napisów itp

GieKa
Posty: 122
Rejestracja: 22 lis 2014, 19:26

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: GieKa » 29 maja 2017, 12:54

Jest jakiś problem z kolorami w napisach. W American Gods (webrip) w txt. to:
{1460}{1544}{c:$00008B}{y:b}.:: GrupaHatak.pl ::.
{1561}{1647}{c:$00008B}{y:b}facebook.pl/GrupaHatak
jest wyświetlane na czerwono. W napisach .srt jest to i wyświetla się na czarno, ciemno.
11
00:01:00,894 --> 00:01:04,397
<font color="#B0800"><b>.:: GrupaHatak.pl ::.</b></font>

12
00:01:05,106 --> 00:01:08,693
<font color="#B0800"><b>facebook.pl/GrupaHatak</b></font>
Z tego co widzę w drugim odcinku napisy .srt były czerwone a problem występuje od 3 odcinka, czyli gdzieś od 15 maja.

GieKa
Posty: 122
Rejestracja: 22 lis 2014, 19:26

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: GieKa » 30 maja 2017, 7:49

Kolor czerwony w napisach .srt to #ff0000 a nie nie wiadomo skąd #B0800
http://www.visualsubsync.org/help/srt

Vieslav
Posty: 327
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Vieslav » 05 cze 2017, 10:26

Niepotrzebne entery w komentarzach rozciągają stronę:
Obrazek

Awatar użytkownika
basiadora
Posty: 21
Rejestracja: 09 sie 2015, 15:48

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: basiadora » 19 sie 2017, 22:03

Przydałoby się poprawić treść komunikatu o przyjęciu zaproszenia. Szwankuje zarówno logika, jak i polszczyzna :(.
Najpierw pojawia się komunikat, że "Ta wiadomość została wygenerowana automatycznie przez system kontaktów. Możesz na nią bez kłopotu odpowiedzieć."
A na końcu: "Nie możesz odpowiedzieć na tę wiadomość."
To mogę, czy nie?

Jest jeszcze w środku: "Twoja zaproszenie" - zwykła literówka, która mi się też dość często zdarza, ale wygląda w tym miejscu komicznie.
Załączniki
zaproszenie zaakceptowana.JPG
zaproszenie zaakceptowana.JPG (26.55 KiB) Przejrzano 10635 razy

Patrowb631
Posty: 1
Rejestracja: 11 paź 2017, 13:26

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Patrowb631 » 12 paź 2017, 12:10

dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Nazgul
Project Haven
Posty: 83
Rejestracja: 31 paź 2014, 12:32
Lokalizacja: Land of Mordor

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Nazgul » 14 paź 2017, 23:00

Właśnie wrzuciłam napisy - a tu ramka z ostrzeżeniem: Ostrzeżenie
Ostrzeżenie: Pliku /var/www/vhosts/napisy24.pl/httpdocs/tmp/59e279d562d56-Greys.Anatomy.S14E04.720p.HDTV.x264-AVS.txt nie załadowano ze względów bezpieczeństwa!
ale napisy są normalnie dodane. Ki diabeł?
Załączniki
blad_n24.jpg
blad_n24.jpg (155.49 KiB) Przejrzano 10340 razy
Darkness there, and nothing more.

Awatar użytkownika
basiadora
Posty: 21
Rejestracja: 09 sie 2015, 15:48

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: basiadora » 29 gru 2017, 0:35

Serial Knightfall - ma swoją stronę (http://napisy24.pl/serial/Knightfall), ale coś się na niej skopało, ponieważ nie wyświetla w ogóle tabelki z odcinkami / napisami, chociaż są już literki do trzech odcinków (http://napisy24.pl/komentarze?napisId=105917, http://napisy24.pl/komentarze?napisId=106061, http://napisy24.pl/komentarze?napisId=106178)
Po kliknięciu w obrazek serialu przy stronie z komentarzami pokazuje się taka strona:
Załączniki
Knightfall na n24.JPG
Knightfall na n24.JPG (68.25 KiB) Przejrzano 9175 razy

Arczi
Administrator
Posty: 687
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 30 gru 2017, 12:21

skrypt poprawiony
jeżeli inne seriale jednosezonowe tak się pokażą proszę adminów o kliknięcie klawisza "odnów" co poprawi sprawę
generalnie w ciągu max 14 dni samo wszystko powinno się ponaprawiać.

Siera
Posty: 6
Rejestracja: 14 gru 2014, 17:16

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Siera » 07 maja 2018, 14:07

Witam. Mam zaptaszkowane kilka seriali, żeby automatycznie powiadamiało o napisach. Opcja dodaje również mnie automatycznie na listę oczekujących na tłumaczenie i wszystko jest ok, ale czasem zdarza się, że są na przykład dwa tłumaczenia i jedno sobie z listy tłumaczonych odptaszkuję bo na przykład inne napisy już wyszły lub po prostu czekam na napisy konkretnego autora i tu dochodzimy do sedna sprawy. Po każdej aktualizacji takiego tłumaczenia, wskakuje mi ono z powrotem na listę oczekujących tłumaczeń i muszę odhaczać za każdym razem. Mega irytujące, myślę że to przeoczenie adminów. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa