Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Tłumaczenia Dodawanie/Edycja (dla tłumaczy) 
Autor Wiadomość
Project Haven
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2014, 11:56
Posty: 63
Odpowiedz z cytatem
Ale ta lista po prawej też jest wtedy pusta jak w zrzucie (mimo że serial był wskazany prawidłowo przy dodaniu nowego tłumaczenia).
Nie jest ta lista jakoś powiązana z imdb i czymś tam jeszcze?
Jak się to pole i lista (samo) wykasuje przy okazji dodawania napisów czy przy aktualizacji statusu tłumaczenia, jest złe powiązanie z imdb i zły plakat.
Trzeba to ponownie edytować.


06 maja 2016, 10:07
Wyświetl profil

Rejestracja: 08 wrz 2016, 7:58
Posty: 2
Odpowiedz z cytatem
Mam problem - próbuję dodać tłumaczenie do Victorii, odcinek pierwszy... wszystko wybrane... wpisane, plik txt i wywala ciągle komunikat "Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!" "Uwaga: nie wybrałeś tłumaczenia"

a nad tym jeszcze na biało jest napisane, że napisy muszą mieć 30 linijek.. mają 800 .... O CO CHODZI??? Co robię źle? :) POMOCY! :)


08 wrz 2016, 8:17
Wyświetl profil

Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21
Posty: 323
Odpowiedz z cytatem
Podrzuć mi te napisy, zobaczę o co chodzi.
Odpisałem ci też na maila.


08 wrz 2016, 8:18
Wyświetl profil

Rejestracja: 08 wrz 2016, 7:58
Posty: 2
Odpowiedz z cytatem
sprawa rozwiązana - miałem jakiś błąd w pliku po złej konwersji - dzięki Vieslav za pomoc


08 wrz 2016, 8:24
Wyświetl profil
Project Haven
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2014, 11:56
Posty: 63
Odpowiedz z cytatem
Wczoraj wrzucałem na n24 napisy do Rellika, ale tak coś zamulało, że myślałem, iż nic się nie dodało.
Po odświeżeniu okazało się jednak, że zostały dodane i to dwukrotnie.
Chciałem jedną wrzutkę usunąć, ale okazało się, że nie mogę - a kojarzę, że kiedyś taka funkcja była dostępna.

Dlaczego użytkownik nie może usuwać napisów, które sam wrzucił?
Uważam, że powinien mieć do tego prawo, gdyż sam powinien decydować, co udostępnia serwisowi.


28 wrz 2017, 9:15
Wyświetl profil
Project Haven
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2014, 13:32
Posty: 83
Lokalizacja: Land of Mordor
Odpowiedz z cytatem
U mnie jest dokładnie tak samo już od chyba roku - za każdym razem przy dodawaniu napisów strona mieli i mieli, by wywalić error 500, parę razy głupio odświeżyłam stronę i potem okazywało się, że napisy są dodane dwukrotnie. Oczywiście sama nie mogłam wywalić zdublowanych, tylko trzeba było czekać na admina/moda.

_________________
Darkness there, and nothing more.


28 wrz 2017, 11:04
Wyświetl profil
Project Haven
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2014, 11:56
Posty: 63
Odpowiedz z cytatem
I przy okazji jeszcze jedna sprawa - czemu nie można uaktualniać literek w SRT, skoro w takim formacie można wrzucać?


28 wrz 2017, 17:43
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 paź 2014, 0:43
Posty: 56
Odpowiedz z cytatem
Czy nie można powiększyć pola Wydanie / Release, by widoczne były wszystkie wydania? Jest to bardzo nieczytelne i ciężko dodawać/usuwać nowe wydania, gdy przewijają się w takim małym okienku.


06 gru 2017, 15:45
Wyświetl profil

Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21
Posty: 323
Odpowiedz z cytatem
nkate pisze:
Czy nie można powiększyć pola Wydanie / Release, by widoczne były wszystkie wydania? Jest to bardzo nieczytelne i ciężko dodawać/usuwać nowe wydania, gdy przewijają się w takim małym okienku.

Zgadzam się. Nawet wspominałem o tym już kiedyś.
Okienko imo powinno być bardziej prostokątne i każdy release w osobnej linijce bez oddzielenia średnikami itp.
W przypadku większej ilości wydań pojawiał by się suwak żeby nie rozwalić strony wielkością pola Release.


06 gru 2017, 19:07
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 paź 2014, 0:43
Posty: 56
Odpowiedz z cytatem
Zaraz minie pół roku i nic się nie zmieniło.
Mam wrażenie, że wszelkie sugestie, które ułatwiłyby życie tłumaczom to jak walenie głową w mur.
Nie tylko nam tego nie ułatwiacie, ale jeszcze konwertujecie błędnie nasze napisy.
Jak nie potraficie zrobić tego dobrze, to udostępniajcie je tylko w takiej formie, jak wstawił tłumacz (oby było to możliwe w srt).


26 maja 2018, 20:11
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software