Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Uwagi na temat działania serwisu.
Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 13 gru 2014, 1:28

Witam. Piszcie tu proszę o zauważonych błędach w serwisie, ale tylko od strony zwykłego użytkownika (opcje dla tłumaczy będą wchodzić trochę dłużej).

Vieslav
Posty: 335
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Vieslav » 13 gru 2014, 6:41

Brakuje opcji "Podgląd napisów" i nie można przejść do następnej strony z komentarzami.

Awatar użytkownika
nkate
Posty: 64
Rejestracja: 26 paź 2014, 0:43

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: nkate » 13 gru 2014, 9:13

Po co oddawać do użytku stronę, która nie tylko nie wnosi nic nowego, użytecznego, a w dodatku ma mniejszą funkcjonalność. I to nie tylko z pozycji tłumacza.
Jak, nie dostając oczopląsu można znaleźć szukaną pozycję w Tłumaczeniach, jeśli lista nie jest ustawiona alfabetycznie?
Jak ściągam napisy w srt to oczywiście dalej dostaję tagi z mikroDVD.
Naprawdę nie widzę żadnej poprawy, a wyłącznie minusy.

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 13 gru 2014, 10:19

w tłumaczeniach dobrze działa szukanie - wystarczy wpisać fraze...

zmiany są przeogromne, jest nowy CMS, który daje zupełnie nowe możliwości, ale nie da sie wszystkiego naraz włączyć gdy ma to działać na starych danych i przejście ma być płynne i bezbolesne, tam nawet zapis danych jest w złym kodowaniu i na starych bazach...

dajcie nam troche czasu... :-)

Craven
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2014, 22:08

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Craven » 13 gru 2014, 10:26

Nie działa sortowanie na stronie z tłumaczeniami po wybranej kolumnie

Awatar użytkownika
stingwood
Rebel Sub Team
Posty: 88
Rejestracja: 23 paź 2014, 20:45

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: stingwood » 13 gru 2014, 10:28

No skoro chcecie czasu, to strony do użytku nie oddawajcie. Bo "beta" powinna służyć wychwyceniu jakichś małych błędów, a nie czekaniu na gruntowne poprawki. :D

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: pyros3344 » 13 gru 2014, 10:45

http://old.napisy24.pl trzeba zapamiętać i mieć nadzieję, że nie zostaną za szybko wyłączone :)
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 13 gru 2014, 10:47

kolejna strona z komentarzami już działa

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 13 gru 2014, 10:48

stingwood pisze:No skoro chcecie czasu, to strony do użytku nie oddawajcie. Bo "beta" powinna służyć wychwyceniu jakichś małych błędów, a nie czekaniu na gruntowne poprawki. :D
jakie gruntowne poprawki? np?

anahella
Posty: 3
Rejestracja: 14 gru 2014, 0:13

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: anahella » 14 gru 2014, 0:19

Arczi pisze:Witam. Piszcie tu proszę o zauważonych błędach w serwisie, ale tylko od strony zwykłego użytkownika (opcje dla tłumaczy będą wchodzić trochę dłużej).
Napiszcie gdzieś, aby nie szukać tak jak poprzednio: "tytuł s01e01" tylko: "tytuł 1x01".
Szukanie napisów z opcji "wybierz plik" nie działa.

No i jeszcze jedno: jak się pojawią nowe napisy to kiedyś miałam na żółto alert - nie ma go teraz. Tylko przychodzi na pocztę.

Pozdrawiam

anahella
Posty: 3
Rejestracja: 14 gru 2014, 0:13

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: anahella » 14 gru 2014, 0:25

anahella pisze:
Arczi pisze:Witam. Piszcie tu proszę o zauważonych błędach w serwisie, ale tylko od strony zwykłego użytkownika (opcje dla tłumaczy będą wchodzić trochę dłużej).
Napiszcie gdzieś, aby nie szukać tak jak poprzednio: "tytuł s01e01" tylko: "tytuł 1x01".
Szukanie napisów z opcji "wybierz plik" nie działa.

No i jeszcze jedno: jak się pojawią nowe napisy to kiedyś miałam na żółto alert - nie ma go teraz. Tylko przychodzi na pocztę.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno: kiedyś jak pisałam CSI to wyskakiwały wszystkie tytuły z "CSI" w nazwie. Teraz trzeba wpisać cały tytuł.
To co było przedtem było dobre, bo jak się nie pamiętało dokładnie tytułu filmu można było znaleźć.
Ludzie często działają tak: "zobaczę czy są najpisy, jak będą to ściągnę film".

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 14 gru 2014, 1:01

no wpisałem CSI i wyskoczyło 1111 tylułów? w czym problem?

dejfit
Posty: 50
Rejestracja: 24 lis 2014, 14:09

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: dejfit » 14 gru 2014, 2:37

anahella pisze:
No i jeszcze jedno: jak się pojawią nowe napisy to kiedyś miałam na żółto alert - nie ma go teraz. Tylko przychodzi na pocztę.

Pozdrawiam
Mi to akurat odpowiada. Irytowały mnie te powiadomienia na stronie. Do tej pory je zamykam codziennie po kilka a końca nie widać. :P

Demonxx
Posty: 45
Rejestracja: 30 paź 2014, 22:11

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Demonxx » 14 gru 2014, 9:20

W tłumaczeniach zniknęły wszystkie napisy .


Już wróciły napisy .

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: pyros3344 » 14 gru 2014, 13:42

Wyszukując Marco Polo znalazło mi dwie pozycje : A Walk Among the Tombstones i Surviror 12x03. Marco Polo nie ma :)
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 14 gru 2014, 14:08

mi tam znajduje

Niedźwiedź
Posty: 2
Rejestracja: 13 gru 2014, 14:33

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Niedźwiedź » 14 gru 2014, 14:15

W tłumaczonych po przesortowaniu tytułów niepoprawnie wyświetla tła wierszy tabeli. Bezpośrednio po wejściu na stronę tłumaczone inaczej kolorowane są parzyste wiersze, inaczej nieparzyste. Po przesortowaniu kolorowanie się sypie.

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: pyros3344 » 14 gru 2014, 15:35

Arczi pisze:mi tam znajduje
To budujesz serwis tylko dla siebie? Czy chciałbyś, by działało wszystkim?

Teraz wpisując cokolwiek, znajduje mi Sin City: A Dame to Kill For.
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 14 gru 2014, 15:50

sorki, faktycznie nie zaszalełem z tym tekstem

pracuje nad przyspieszeniem działania stronki i byc może cachują sie nie te elementy które powinny

popracuje nad tym jeszcze

narazie strona działa za wolno i to dzisiaj musze zmienić

potem biore sie za poprawianie...

dejfit
Posty: 50
Rejestracja: 24 lis 2014, 14:09

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: dejfit » 14 gru 2014, 16:13

Stonka zaczęła działać szybciej. Działa też sortowanie w tabelce tłumaczeń. Trzeba tylko poprawić błędy. Sortowanie po dacie dodania nie działa poprawnie. W sumie to ciężko to nazwać sortowaniem. :P
A tak przy okazji... czy jest możliwe dodanie opcji pokolorowania daty dodanego "dzisiaj" wpisu do tabelki na inny kolor? Tak żeby było można szybko odróżnić wpisy dodane dzisiaj od tych zaktualizowanych dzisiaj...

TomdeX
Project Haven
Posty: 3
Rejestracja: 23 paź 2014, 21:39

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: TomdeX » 14 gru 2014, 21:58

Klikając na stronie głównej w jednych napisach "Skomentuj" przerzuca mnie do komentarzy innych subów.
Na stronie głównej przy niektórych subach nie widzę ocen (muszę rozwinąć, aby zobaczyć ocenę).

sluzu
Posty: 38
Rejestracja: 23 paź 2014, 21:53

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: sluzu » 15 gru 2014, 10:21

Mam problem od wczoraj z wejściem na główną stronę w nowej wersji. Loguję się poprawnie i wszędzie mogę wejść, ale na głównej stronie pokazuje mi, że jestem niezalogowany. Dodatkowo najnowsze napisy jakie mi pokazuje to te do matadora, które ukazały się bodajże w sobotę. Jeśli spróbuję się zalogować z głównej strony to pokazuje taki komunikat:
Błądy
Session expired or cookies are not enabled in your browser. Please press "reload page" in your browser, and enable cookies in your browser. Please refresh/reload page before filling-in.
Z każdej innej podstrony loguje się poprawnie.

Witcher
Rebel Sub Team
Posty: 1
Rejestracja: 24 paź 2014, 13:16

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Witcher » 15 gru 2014, 13:06

A ja mam dość podstawowy problem z nową odsłoną serwisu.
Nie mogę się zalogować wpisując dane, które w starej wersji działały bez problemu.

Awatar użytkownika
Lui_92
Posty: 36
Rejestracja: 15 gru 2014, 13:02

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Lui_92 » 15 gru 2014, 13:41

  1. W kolumnie autorów nie ma polskich znaków... Mam znaki zapytania zamiast "ć" oraz "ó". Mowa o użytkownikach: józek oraz kapeć.
  2. W pliku tlumaczenia.css (linia 45 prawdopodobnie) trzeba zmienić kursor jak poniżej:

    Kod: Zaznacz cały

    #translationsTable th {
       cursor: pointer;
    }
  3. Zastanawia mnie czemu kolumna "Aktualizacja" ma ustawioną zupełnie inną klasę... Tym samym w 49 linii jest nadpisywany kursor, który był ustawiony dla wszystkich headerów w tabeli.
  4. Jak ktoś wspominał, nie działa sortowanie kolumnie "Aktualizacja".
  5. W kolumnie "Aktualizacja" zmienił bym format daty na taki jak była w starej wersji strony.
  6. Mega irytujący jest ten padding na każdym wierszu (dodanym tłumaczeniu itd). W pliku typography.css usunąłbym 6 linię (cały padding). IMO wygląda dużo lepiej...
  7. Na stronie głównej trzeba coś zrobić z obrazkami przy każdym dodanym tłumaczeniu, bo to co jest teraz to dramat. Tutaj moja propozycja:
    Plik nowe.css (linia 79):

    Kod: Zaznacz cały

    section#content .tbl .poster {
       width: 75px;
       height: 110px;
       background-position: center top;
       background-repeat: no-repeat;
       background-size: contain;
       border-right: 1px solid #32383e;
       float: left;
    }
    bądź inna wersja, dzięki której nie ma takich dużych pustych pól:

    Kod: Zaznacz cały

    section#content .tbl .poster {
       width: 55px;
       height: 80px;
       background-position: center top;
       background-repeat: no-repeat;
       background-size: contain;
       border-right: 1px solid #32383e;
       float: left;
    }
    EDIT:
    Ta wersja chyba najlepsza:

    Kod: Zaznacz cały

    section#content .tbl .poster {
        width: 60px;
        height: 90px;
        background-position: center top;
        background-size: cover;
        border-right: 1px solid #32383e;
        float: left;
    }
    
  8. Można by też trochę przesunąć flagę tłumaczenia :P
    nowe.css (section#content .tbl .subtitle .lang) - podmienić linię 136 na:

    Kod: Zaznacz cały

    margin-top: 35px;
    EDIT 2:
  9. Po posortowaniu tabelki z tłumaczeniami, wiersze nie są na przemian...

Arczi
Administrator
Posty: 702
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błędy, ale tylko od strony użytkownika

Post autor: Arczi » 15 gru 2014, 16:10

to jest konkret! :-)

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa