Błedy w programie

Uwagi i sugestie na temat działania aplikacji Napisy24.
lukjan
Posty: 121
Rejestracja: 24 paź 2014, 15:56
Lokalizacja: Tychy

Re: Błedy w programie

Post autor: lukjan » 12 sie 2016, 10:19

zauwazylem cos takiego.

Obrazek
Łukasz Janik

Drazok
Posty: 2
Rejestracja: 21 sie 2016, 1:43

Re: Błedy w programie

Post autor: Drazok » 21 sie 2016, 1:47

W załączniku dodałem fotkę problemu. Wyskoczyła mi jakaś cholerna przeglądarka w programie. Na co mi to?

Poza tym, program nie pobiera napisów. Chciałbym skorzystać z napisów do X-Files, na stronie www widzę info, że są do pobrania jedynie przez program
http://napisy24.pl/serial/The+X-Files#sezon6
ale co z tego, skoro program nie chce nic pobierać.
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (61.34 KiB) Przejrzano 15527 razy

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 21 sie 2016, 6:31

Program dalej nie pobiera tytułów odcinków seriali.
Znaków polskich w programie też nie ma.
Obrazek

Ponadto jeśli nick tłumacza, dopasowacza, korektora ma polskie znaki, później na stronie są "krzaki".
Ponoć zostało to naprawione, ale jakoś nie widać :shock:

Przez stronę nie można dodać napisów bez podania autora, a przez program można.
Potem ludzie dodają takie napisy, które nie wiadomo kto tłumaczył.

Obrazek

Dodatkowo tytuł odcinka dodał się do nazwy serialu, a nie powinien.
Ten program leży.

Drazok
Posty: 2
Rejestracja: 21 sie 2016, 1:43

Re: Błedy w programie

Post autor: Drazok » 21 sie 2016, 18:25

Jakimś cudem udało się pobrać kilka napisów do X-Files.
Włączyłem ich podgląd, a tam sygnatury:

Kod: Zaznacz cały

www.NapiProjekt.pl - nowa jakość napisów.
Napisy zostały specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu.
;)
Czyli, korzystam z napisy24.pl, aby ściągnąć napisy z napiprojekt, które prawdopodobnie zostały tam dodane z napisy24.pl, abym mógł je pobrać z napisy24.pl :o

Kolejna sprawa. Jeśli dodam filmy do okienka głównego, nie mogę wyszukać do nich napisów. Muszę najpierw zamknąć cały program, a później uruchomić go ponownie i dopiero przycisk "szukaj napisów" jest aktywny. Taka sama zasada działa w przypadku usuwania filmów z głównego okna.

Poza tym, po usunięciu wszystkich napisów z głównego okienka programu, (raz) wyskoczył mi błąd, dołączyłem zdjęcie w załączniku poniżej.

Tak czy inaczej, na obecną chwilę, odinstaluje ten program, ponieważ raczej nie widzę sensu jego używania.

EDIT
Po odinstalowaniu, program pozostawił wpis w panelu menedżer zadań -> uruchamianie: Napisy24Update
Załączniki
Bez tytuł1u.png
Bez tytuł1u.png (8.04 KiB) Przejrzano 15521 razy

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 22 wrz 2016, 14:07

Ta reklama jest konieczna?
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 22 wrz 2016, 16:29

chodzi ci konkretnie o tą reklamę czy w ogóle o reklamy w programie?

jeżeli nie chcesz mieć tam reklam wystarczy że masz tam dodany dowolny plik, a jak nie masz żadnego to po co tam wchodzić :-)

Ekard
Posty: 1
Rejestracja: 22 wrz 2016, 16:50

Re: Błedy w programie

Post autor: Ekard » 22 wrz 2016, 16:52

Jeśli klikniemy prawym na jakiś film i wybierzemy Pobierz napisy, to z aktualnie otwartego okna znika focus

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 28 wrz 2016, 16:26

Arczi pisze:chodzi ci konkretnie o tą reklamę czy w ogóle o reklamy w programie?

jeżeli nie chcesz mieć tam reklam wystarczy że masz tam dodany dowolny plik, a jak nie masz żadnego to po co tam wchodzić :-)
Mam plik i dalej jest reklama. :shock:

Obrazek

samarama
Posty: 14
Rejestracja: 22 maja 2016, 9:07

Re: Błedy w programie

Post autor: samarama » 08 paź 2016, 10:27

Wbrew temu, co pisał ktoś wyżej – reklama pokazuje się także wtedy, gdy mamy dodanych kilka filmów oczekujących na napisy.

To, jak działa nowa wersja (1.5), to jest kpina!
– dodaję (drag'n'drop) trzy odcinki serialu. Pierwszy pojawia się na liście po około 20 sekundach, drugi – po następnych ~20 sekundach. Trzeci, a jakże – tak samo.
– „usuń zaznaczone” – ~20 sekund oczekiwania na reakcję,
– „szukaj napisów” – j.w.

W tej kwestii wersja 1.4 działała ok. Nowa wersja z reklamą na 1/4 okna i jeszcze z takim mułem! To jest rozwój, postęp, usprawnienie?

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 09 paź 2016, 16:44

wygląda jakby ci jakiś antywirus mielił filmy albo jakiś problem z dostępem do neta?
nic innego mi nie przychodzi do głowy.

PS. reklamy są w każdej wersji programu, także 1.4 - tylko inne - wystarczy wybrać dowolne napisy i reklama zniknie.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 11 paź 2016, 18:13

heheh im nowsza wersja tym coraz gorzej :)

- po co te reklamy
- nie wiem mam 10 odcinków serialu i dodaje je ręcznie... to kombajn żeby pokazał je wszystkie to musi minąc dobre 3-4min heheheh
- nie wiem mam na liście z 5-6 filmów i włączam żeby sprawdziło czy są może napisy... to mieli przez 2 minuty sprawdza
- usuń zaznaczone... raz działa raz nie + muli 2minuty
- usuń pobrane, raz działa raz nie + muli 2minuty
- mam zaznaczone w opcjach zawsze powiadamiaj mnie mejlem... ale czasem daje napisy to czasem jest fajka przy powiadomieniu mejlowym, czasem nie ma... działa to jak chce
- Co chwile jakieś błędy request aborted.
- linki jak zwykle jak sie w coś kliknie to otwiera w IE zamiast w przeglądarce domyślnej... no ale co z tego... zgłaszałem to chyba przy werji 1.0 albo beta
- i wiele innych ale nawet juz nie pamiętam

p.s. nie mam antywirusa żadnego, firewall wyłączony, Windows 7 Pro 64bit
błąd błądem pogania a jak to zamula to już inna bajka... miał to być prosty program a jak zwykle wychodzi z tego choinka jak z allplayera heh

Ja nie wiem czemu tego nikt nie testuje zanim wrzuci jako wersja oficjalna.

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 12 paź 2016, 10:32

KaweX pisze:Ja nie wiem czemu tego nikt nie testuje zanim wrzuci jako wersja oficjalna.
zakładam że masz wersję 1.5

testujemy, testujemy ale prawdę mówiąc nie mam pojęcia dlaczego u ciebie tak długo wszystko trwa

nawet nie wiem co zrobić aby to spowodować u siebie, co się ciebie zapytać aby znaleźć ten problem...

ja mam z 50 plików i śmiga perfekt na 4 kompach w różnych konfiguracjach i sprzętowych i systemowych (win7, win10, laptopx2, PCx2)

filmy zakładam masz na dysku twardym? nie na penie jakimś potwornie starym?

i nie masz windowsa emulowanego na jakimś linuxie czy macu?

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 12 paź 2016, 12:20

mam to samo co samarama czyli 2 posty wyżej... przypadek że mamy to samo ? jak tam uważasz ;)

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 12 paź 2016, 22:17

tak widziałem, ale nadal nie mam pojęcia o co chodzi i zapytam:

filmy zakładam masz na dysku twardym? nie na penie jakimś potwornie starym?

i nie masz windowsa emulowanego na jakimś linuxie czy macu?

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 13 paź 2016, 11:51

tak mam na dysku twardym

nie mam jakiegoś emulowanego.. zwykły w7 64bit

MaAd
Posty: 28
Rejestracja: 20 lis 2014, 11:55

Re: Błedy w programie

Post autor: MaAd » 14 paź 2016, 10:19

Mam to samo, co dwóch kolegów powyżej opisało. Więc nie jest to przypadek jednostkowy, a spieprzona wersja 1.5 (1.4 działała prawidłowo i nie wyświetlały się reklamy - wg tego co pisałeś Arczi). To samo tyczy się strony, rano wczytuje się jeszcze w miarę szybko, ale po południu to jest masakra - podobnie zachowanie programu - sprawdzanie napisów rano ok 15-20 sek., a po południu 40 sek. i więcej. Pewnie serwery nie nadążają ;) I jeszcze jedno; rozumiem, że reklamy są potrzebne do utrzymania serwera, etc., ale osobiście uważam, że przeginacie - na stronie wpychacie je gdzie tylko się da (dlatego zastanawiam się nad ponownym włączeniem blokerów reklam), czytelność strony robi się żadna, no i jeszcze reklama w programie ;)

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 14 paź 2016, 22:26

Reklam na stronie jest za dużo i mam nadzieję że to niedługo się totalnie zmieni - szczególnie niezalogowani widzą same reklamy :-(

Ile masz plików mniej więcej dodanych do programu?
10, 100, 1000?

MaAd
Posty: 28
Rejestracja: 20 lis 2014, 11:55

Re: Błedy w programie

Post autor: MaAd » 15 paź 2016, 10:37

Arczi pisze: Ile masz plików mniej więcej dodanych do programu?
10, 100, 1000?
Obojętnie ile będzie: 1, 5, 10, 100 objaw jest taki sam. Po kliknięciu na "Szukaj napisów" program w obecnej wersji bardzo długo "odpracowuje", w wersji 1.4 było to niemal natychmiastowe.
W trakcie pisania tego posta z ciekawości sprawdziłem i, o dziwo, jest znacznie lepiej; 7 sek. na 11 filmów i reklamy nie widać... Czyli coś się zmieniło ;)

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 15 paź 2016, 11:37

MaAd nie masz windowsa emulowanego ? hehehehe

bo Arcziemu działa wszystko ale jak 3 osoby zgłasza to samo to niemożliwe

MaAd
Posty: 28
Rejestracja: 20 lis 2014, 11:55

Re: Błedy w programie

Post autor: MaAd » 15 paź 2016, 13:10

KaweX pisze:MaAd nie masz windowsa emulowanego ?
Żadnego emulowanego.
Sprawdziłem jeszcze teraz i niestety, przycisk "zamrożony" przez 35 sek. przy sprawdzaniu napisów do 11 filmów. W poprzednim poście pisałem o 7 sek. rano, ale teraz jest popołudnie i serwis zaczyna szwankować - o tym też pisałem wcześniej.

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 15 paź 2016, 13:24

KaweX pisze:MaAd nie masz windowsa emulowanego ? hehehehe

bo Arcziemu działa wszystko ale jak 3 osoby zgłasza to samo to niemożliwe
nie chodzi o to że nie możliwe, bo możliwe tylko mam problem z tym jak wykryć problem...

jeżeli chodzi o sprawdzanie napisów to może trwać różnie w zależności od obciążenia serwera i 20 sekund na 20 plików to raczej nie problem, ale ktoś pisał że kasowanie plików z listy czy tylko ich zaznaczanie trwa 2 minut - a to dla mnie jest kompletnie niezrozumiałe.

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 16 paź 2016, 11:22

Dodawałem dziś napisy do Nie oddychaj programem.
Oczywiście mulił jak zawsze, ale nie o tym.
Pokazał się komunikat, że zostały napisy dodane na stronę, ale tak się nie stało, chociaż usunęło mi ten film z rubryki Tłumaczenia.
Musiałem dodać jeszcze raz ręcznie, ale w takim wypadku ludzie (chyba) nie dostali powiadomień o napisach.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 24 paź 2016, 13:37


krolez
Posty: 1
Rejestracja: 24 paź 2016, 19:51

Re: Błedy w programie

Post autor: krolez » 24 paź 2016, 20:17

Nie komentuje dużo aplikacji w internecie ale aplikacja napisy24.pl, to od jakieś czasu po prostu pomyłka. Zamiast z każdą aktualizacją być lepiej jest tylko gorzej, a najnowsza wersja 1.5 to już po prostu kompromitacja. Aplikacja zamula tak, że czasem nie wiem co ona robi, już nie wspomnę o tej dodatkowej funkcji.. w postaci reklamy, rozumiem, serwis musi się utrzymywać z reklam aby opłacić serwer, ale aby też była ona w aplikacji, no co wy.. chcecie być jak drugie Gadu-Gadu. Gdy kliknę opcji szukaj napisów to czekam czekam i nic, nagle po jakiś paru minutach mam info, że pobrał mi napisy. Dodawanie filmów za pomocą drag&drop to też jakaś pomyłka, już od wersji 1.4 nie działało, po prostu nie dało się ich dodać, nie wyskakiwał żaden błąd po prostu nic. Jeśli dla mnie tak ma wyglądać aplikacja która ma pomóc w pobieraniu napisów to sorry, ale wolę to już zrobić metodą tradycyjną. Tak samo opcja uruchom przy starcie Windows, u mnie w ogóle ona nie działa pomimo zaznaczonej opcji. Mam Win10 64bit 8GB Ramu i procek Intel 3.3 Duo. Dla mnie programista który piszę ową aplikację powinien do niej przysiąść albo jeśli tak ma wyglądać jego praca to niech sobie to po prostu daruje.

Sorry za "hejt", ale taka jest moja opinia tego programu, na początku byłem jeszcze wyrozumiały, bo wiadomo nowa aplikacja będą błędy ale to już jest wersja numer 5 jeśli dobrze pamiętam... i jak na razie rozwój aplikacji nie idzie chyba w tym kierunku w którym chciał jego twórca...

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 28 paź 2016, 13:22

Dodając napisy programem wciąż nie można używać polskich znaków w nickach, bo potem są krzaki na stronie.
Ponoć ten błąd został naprawiony w v1.4, cytat z changeloga:
poprawiony błąd z polskimi znakami w autorze, korekcie, tytule itp.
Popraw to Arczi w końcu, bo potem ręcznie trzeba wszystko poprawiać na stronie.

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa