Błedy w programie

Uwagi i sugestie na temat działania aplikacji Napisy24.
KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 10 lis 2016, 12:56

Vieslav to błąd dosyć częsty przy robieniu byle czego na tym programie... kwestia serwera chyba że zamulony

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 10 lis 2016, 14:08

#Vieslav czy na 100% masz wersję 1.7?

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 10 lis 2016, 14:58

@Arczi, tak, wersja 1.7.
Nawet dosłownie 5 minut temu próbowałem dodać napisy do Mechanika programem i znowu wywaliło ten błąd.
Musiałem ręcznie.
Nawet nagrałem to:
http://www75.zippyshare.com/v/EELabesb/file.html

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 11 lis 2016, 0:54

nowy 1.8 już na serku: http://napisy24.pl/program/co-nowego

#Vieslav - Twoje błędu nie udało mi się powtórzyć - musi to być jakiś błąd ewentualnie na serwerze - będę tam jeszcze szukał...

kasia0504
Posty: 9
Rejestracja: 06 maja 2015, 18:15

Re: Błedy w programie

Post autor: kasia0504 » 11 lis 2016, 9:46

Arczi pisze:tak powinno to działać - np. jeżeli katalog gdzie ściągasz torrentem pliki to ten sam który jest monitorowany to wszystko ładnie się samo dodaje, ale proszę zaznaczyć aby monitorował także podkatalogi
No niestety u mnie czasemi to działa, a czasami nie. Nie wiem od czego to zależy.

A planujesz dodać opcję w ustawieniach, by nie pobierał napisów, jeżeli wcześniej zostały już ściągnięte? Przydatne to jest, jak się dodaje cały katalog do programu :)

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 12 lis 2016, 9:14

W 1.8 na razie ten błąd nie wyskoczył.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 12 lis 2016, 12:21

usuń pobrane jak nie działało tak nie działa... klikam i nic sie nie dzieje.... dopiero musze kliknąć kliknij zaznaczone i wtedy usuwa sie

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 12 lis 2016, 12:35

usuwa tylko pobrane z 3 gwiazdkami - jak jest 1 gwiazdka to czeka na napisy lepszej jakości z serwisu napisy24.pl!

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 12 lis 2016, 12:43

Dodawanie imdb w programie dla seriali jest uciążliwe bo trzeba każdy odcinek osobno klikać.
Przy wielu odc i sezonach odechciewa się od razu.
Pasowałoby, żeby można było zaznaczyć kilka(naście) pozycji i zmienić imdb dla wszystkich za jednym zamachem.
To samo przy dodawaniu napisów tylko do programu.

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 12 lis 2016, 12:50

faktycznie dodawanie imdb jest słabe, powinno być wyszukiwanie po tytule + automatyczne rozpoznawanie od razu i mam to w planach na najbliższe wersje

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 15 lis 2016, 8:38

@Arczi, z wysyłaniem napisów programem do serwisu jest wszystko w porządku?
Bo któryś raz z kolei próbowałem dodać programem. Pojawił się komunikat, że napisy wysłano, ale na stronie ich nie ma. Musiałem ręcznie dodawać.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 16 lis 2016, 0:13

wszystko idzie w dobrą stronę.

- brakuje mi w momencie jak klikne Szukaj napisy np jak mam liste 10 pozycji żeby jakoś pokazywało które obecnie napisy sprawdza gdyż troche mieli i fajnie by było widzieć dla którego filmu/serialu program obecnie "mieli" / "szuka" napisy

- autoupdate wkońcu naprawić

- wywaliłbym ta opcje SMS bo przypuszczam że nikt z tego nie korzysta albo zliczyłby osoby na palcach 1 dłoni

- w ustawieniach jest opcja Pobierz napisy w języku: ... po co to jest skoro do wyboru sie ma tylko język Polski

- jak się kliknie w reklame raz otwiera ją w domyslnej przeglądarce (Chrome u mnie), a czasem niewiadomo czemu w IE


takie luźne przemyślenia. Ważne, że już tak nie zamula i działa git

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 24 lis 2016, 15:22

- ściąganie napisów dla całych folderów działa masakrycznie. Mam 15 odcinków serialu w folerze i daje pobierz i musi minąć z 3-4min zanim wogóle liste tych filmów doda do programu

- "usuń pobrane" guzik powinien być tylko aktywny w momencie kiedy są do usunięcia napisy dla filmów z 3 gwiazdkami... a nie ciągle... jak to jest teraz

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 02 gru 2016, 2:35

- reklamy z dźwiękiem ? serio ?

samarama
Posty: 14
Rejestracja: 22 maja 2016, 9:07

Re: Błedy w programie

Post autor: samarama » 02 gru 2016, 9:58

KaweX pisze:- reklamy z dźwiękiem ? serio ?
I to jeszcze rozkręconym na maksa! W programie błąd na błędzie, a każda kolejna wersja tylko rozkręca się w kwestii upierdliwości reklam. Czekam aż dołożą jeszcze blokadę, że bez 10 minut oglądania tych g… reklam, nie będzie można sprawdzić dostępności napisów.

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 02 gru 2016, 23:16

fakt - testujemy różne reklamy od różnych reklamodawców i faktycznie ta jest zbyt uciążliwa....
(w poniedziałek coś wymyślimy...)

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 10 sty 2017, 11:15

kolejny błąd znalazłem....
mam w folderze np.

111.avi
111.txt
(111 to przykład, tutaj jakiś tytuł serialu)

wchodze w program i zmieniam żeby mi ściągało na .srt , bo chce mieć .txt i .srt dla tego odcinka i klikam prawy ściągnij napisy. Ściaga.srt dla tego serialu ale jakimś cudem kasuje .txt .... tak jakby program kasował napisy w .txt ...dziwne

lukjan
Posty: 121
Rejestracja: 24 paź 2014, 15:56
Lokalizacja: Tychy

Re: Błedy w programie

Post autor: lukjan » 10 kwie 2017, 13:40

program zawiesza sie, w nowej wersji aktualizacji windowsa 10.
Łukasz Janik

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 10 kwie 2017, 18:47

myślę że to bardziej coś nie halo jest z programem antywirusowym który albo wywalił jakieś pliki programu albo blokuje program.
często problemy są z avastem czy kasperskim
proszę dodać program do wyjątków, a zainstalować na wyłączonym antywirusie

lukjan
Posty: 121
Rejestracja: 24 paź 2014, 15:56
Lokalizacja: Tychy

Re: Błedy w programie

Post autor: lukjan » 11 kwie 2017, 12:56

odinstalowalem i ponowne zainstalowalem, jest tak samo.

nie mam zainstalowanego antywirusa, tylko mam nowego defendera.
Łukasz Janik

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 11 kwie 2017, 13:27

pobrałem wszystkie najnowsze aktualizacje do win10 64bit na 3 kompach bo akurat teraz mam dostep do tylko takich 3 i wszystko śmiga ładnie.

czym się objawia to zacinanie? w którym momencie to się dzieję?

lukjan
Posty: 121
Rejestracja: 24 paź 2014, 15:56
Lokalizacja: Tychy

Re: Błedy w programie

Post autor: lukjan » 11 kwie 2017, 13:40

a ma pan aktualizacja redstone 2?

zaraz po wlaczeniu sie zawiesza, i pojawia sie okno, ze trwa zamykanie programu
Łukasz Janik

Awatar użytkownika
Manunu
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwie 2017, 4:09
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Manunu » 11 kwie 2017, 23:33

Na mojej wersji windowsa 10 nadal program nie działa. Po poprawnej instalacji i uruchomieniu pojawia się ikona na pasku. Ale gdy tylko chce w nia kliknac od razu znika.

Moj system [nie chce mi się przepisywać ;-):
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 12 kwie 2017, 11:24

mój to
Wersja 1607
14393.969

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 12 kwie 2017, 11:51

Arczi coś jest na rzeczy.
Sprawdz od czasu do czasu maila napisy@napisy24.pl i Facebook to zobaczysz ze kilka osob o tym pisalo.

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa