Problem z dodaniem napisów

Miejsce dla tematów, które zostały zamknięte.
Awatar użytkownika
Tomihar
Posty: 3
Rejestracja: 23 lut 2015, 12:38

Problem z dodaniem napisów

Post autor: Tomihar » 23 lut 2015, 12:44

Witam. Mam problem z dodaniem napisów do bazy. To moje pierwsze napisy które tutaj dodaję, jednakże poszperałem i poprawiłem je na tyle by mogły zostać przepuszczone, jednakże nadal wywala mi błąd że "napisy mają niepoprawny format". Ktoś może mi pomóc?

Link do napisów: https://www.dropbox.com/s/shixmqfo66ry9 ... n.txt?dl=0

Awatar użytkownika
nemesis
Posty: 16
Rejestracja: 25 sty 2015, 10:02

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: nemesis » 23 lut 2015, 13:57

Nawet ich nie wrzucaj, bo i tak szybko znikną z serwisu. Masa błędów, nawet korektor może nie pomóc.

Awatar użytkownika
Tomihar
Posty: 3
Rejestracja: 23 lut 2015, 12:38

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: Tomihar » 23 lut 2015, 16:22

Proszę sprawdzić teraz, rzeczywiście nie zauważyłem paru błędów ale zrobiłem korektę. Chyba że chodzi o interpunkcyjne, bo jeśli nie to wszystko powinno być w porządku.

Vieslav
Posty: 354
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: Vieslav » 23 lut 2015, 16:30

Na początek wywal wszystkie uhh, ah, whoa, itp.
Angielski tekst też (to chyba piosenka).
Nie stosujesz zapisu dialogowego, np:
- Jak się masz?|- W porządku.

Awatar użytkownika
Tomihar
Posty: 3
Rejestracja: 23 lut 2015, 12:38

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: Tomihar » 23 lut 2015, 17:21

To przez to że bazowałem na angielskich napisach a tam tego nie było. Zrobiłem kolejną korektę.
Skrypt nadal odrzuca napisy.

neo1989
Grupa Hatak
Posty: 42
Rejestracja: 25 paź 2014, 23:01

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: neo1989 » 23 lut 2015, 18:34

Napisy mają kodowanie UTF-8, a musi być ANSI, ale tak jak koledzy wyżej piszą, poziom napisów jest tragiczny i szybko wylecą z serwisu. Bezwzględnie musisz poszukać znającego się na rzeczy korektora.
Co do dalszej pracy to bezwzględnie przeczytaj to:
http://kinomania.org/index.php?mode=poradnik&ktory=1

czlowiek_wodospad
Posty: 1
Rejestracja: 15 mar 2015, 13:32

Re: Problem z dodaniem napisów

Post autor: czlowiek_wodospad » 15 mar 2015, 13:43

Nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu, bo problem w gruncie rzeczy jest ten sam.
Zrobiłem napisy do pierwszego odcinka trzeciego sezonu Ripper Street, jednak za nic w świecie nie mogę ich u was zamieścić. Niezależnie czy zmieniam kodowanie, czy format, to wciąż wyświetla mi, że plik jest nieprawidłowy.
Czy mógłby ktoś pomóc?
Oto link do napisów:
http://www3.zippyshare.com/v/B7UY1W5N/file.html

Zablokowany
meble kuchenne na wymiar warszawa