Błedy w programie

Uwagi i sugestie na temat działania aplikacji Napisy24.
dejfit
Posty: 50
Rejestracja: 24 lis 2014, 14:09

Re: Błedy w programie

Post autor: dejfit » 06 lut 2015, 13:15

Pisałem już o tym w komentarzach pod kilkoma napisami. Autorzy nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Po prostu konwersja na inne formaty czasami się sypie...

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 08 lut 2015, 17:11

Witam wszystkich.
Nie wiem czy już było - po najechaniu na ikonę N24 wyświetla się odtwórz film.
Długie tytuły się nie mieszczą.
Załączniki
Napisy24_Błąd_Tytuł.jpg
Napisy24_Błąd_Tytuł.jpg (148.05 KiB) Przejrzano 14003 razy
Napisy24_Błąd_Odtwórz.jpg
Napisy24_Błąd_Odtwórz.jpg (145.92 KiB) Przejrzano 14004 razy

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 08 lut 2015, 17:26

Aaa zapomniałem jeszcze o jednym. Może to nie błąd ale nie czyta plików w katalogach +1 i głebiej.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 12 lut 2015, 13:34

znowu dostaje złe maile

Szykuj popcorn, chipsy i co tam jeszcze lubisz bo mamy dla ciebie napisy do filmu ""Arrow" Canaries"
[arrow.313.hdtv-lol.mp4]
Włącz program Napisy24, a program pobierze je dla Ciebie.



wchodze w program i nic nie ma, na napisy24.pl takżę... więc po co ten mail wysyła ? kiedy to zostanie naprawione ?

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 12 lut 2015, 13:35

U mnie to samo z kilkoma serialami.

trupek2009
Posty: 2
Rejestracja: 15 lut 2015, 15:46

Re: Błedy w programie

Post autor: trupek2009 » 15 lut 2015, 15:52

Jaki jest sens tego programu skoro nie znajduje napisów. Napisy są już 1 dzień na stronie napisy24, a gdy szukam przez program nie ma ich. Nie wszyscy dodają napisy przez ten program bodajże, tak? Chyba o to chodzi w tym wszystkim.
Praktycznie ze wszystkimi serialami/filmami tak mam. Muszę ręcznie pobierać potem i tak.

neo1989
Grupa Hatak
Posty: 42
Rejestracja: 25 paź 2014, 23:01

Re: Błedy w programie

Post autor: neo1989 » 15 lut 2015, 20:32

Uroki beznadziejnego pomysłu z hashem pliku zamiast wyszukiwania po tytule i ręcznego wybrania napisów do pobrania, ale to temat rzeka. Kto chce, to hash wpisuje (ja nie chcę :P) w danych technicznych wrzucanych napisów. :P

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 15 lut 2015, 21:03

Ręczne wyszukiwanie - to po co robić program skoro na stronie też jest szukajka...

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 15 lut 2015, 22:20

neo1989 pisze:Uroki beznadziejnego pomysłu z hashem pliku zamiast wyszukiwania po tytule i ręcznego wybrania napisów do pobrania, ale to temat rzeka. Kto chce, to hash wpisuje (ja nie chcę :P) w danych technicznych wrzucanych napisów. :P
ach... nierozumiesz...

wyobraź sobie że dostałem od kumpla extra film i dał mi go z pena na dysk i ma taką nazwę: Herosi.avi
jak program ma znaleźć do tego napisy? (jak nawet ja sam mam znaleźć?)
po to własnie ktoś wymyślił hash/md5 z pliku, aby nie brać pod uwage nazwy pliku który każdy może sobie inaczej nazywać.
Ja wiem że różne sceny robią zazwyczaj nazwy wg. pewnego wzorca ale nie jest to regułą...

a ktoś wyżej nie znalazł napisów bo właśnie nie wszyscy dopisują hashe - mam prośbę o dopisywanie jednak, to naprawdę pomaga - wielu sobie poradzi i znajdzie na stronie ale wielu sobie nie poradzi i po to ma program.

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 15 lut 2015, 23:04

Dawno się tym nie bawiłem ale z tego co pamiętam, to "konkurencja" też funkcjonuje w oparciu o hash'e i jakoś się to sprawdza. Oczywiście jest to tylko "jakoś" bo pomimo tego, że ktoś dodał napisy z translatora a potem tłumacz wrzucił dobre napisy to i tak pobierają się te z translatora bo nowe jeszcze nie przeszły przez moderatora. Może gdyby wyświetlała się lista napisów, które pasują do hash'a pliku miało by to sens, nie wiem ale na pewno byłoby to ciekawe urozmaicenie bo u obecnego monopolisty jest to frustrujące, że pomimo faktu, że są dostępne lepsze napisy to nie zawsze są one pobierane.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 15 lut 2015, 23:20

Zapewniam cię że u nas w Napisy24 jest to dużo lepiej zrobione, dodatkowo gwiazdki pokazują jakiej jakości są napisy, dodatkowo można wybrać że preferuje się tylko dobre napisy z N24 itd...

Awatar użytkownika
Chamelleon
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2015, 17:04
Kontakt:

Re: Błedy w programie

Post autor: Chamelleon » 15 lut 2015, 23:29

Jasne jest lepiej ale np. dzisiaj cały dzień Napisy24 pobierał mi napisy do Constantine S01E13 ze złym FPS a NapiProjekt po godzinie już pobrał dobre. Same napisy były super, dobre tłumaczenie ale nie ten FPS i pomimo raportowania nic się nie zmieniło. Tak więc jest to dobra opcja ale cały czas czegoś tu brakuje żeby było idealne.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 15 lut 2015, 23:39

z tym Constantinem to akurat dziwnie dzisiaj wyszło bo widze że kto inny tłumaczy i nadal tłumaczy, a ktoś nowy wgrał szybciej...

(+ do wersji DIMENSION u mnie akurat pasują, odtwarzane w ALLPlayerze 6.1.1)

Awatar użytkownika
peciaq
Project Haven
Posty: 42
Rejestracja: 24 paź 2014, 6:50

Re: Błedy w programie

Post autor: peciaq » 16 lut 2015, 0:10

Widocznie są dwie różne osoby, które tłumaczą i jedna dodaje szybciej?

Z innej beczki: bot GG będzie naprawiony, czy można sobie z listy usunąć i nie będziemy do tego wracać?

trupek2009
Posty: 2
Rejestracja: 15 lut 2015, 15:46

Re: Błedy w programie

Post autor: trupek2009 » 16 lut 2015, 11:37

Czyli wystarczy żeby każdy dodawał ten hash? Wątpię w to żeby każdy tłumacz to robił, napisy do Marvel Carter pobrał program po 2 dniach. Zresztą pobranie napisów ręcznie nie jest jakoś zbyt czasochłonne. Dopóki tłumacz nie będzie podawał pliku hash to ten program nie będzie użyteczny zbytnio. Program sam w sobie jest b.dobry tylko muszą zadziałać jeszcze ludzie czyt. tłumacze.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 16 lut 2015, 11:53

większość tłumaczy w tej chwili dodaje hash, więc jest coraz lepiej, a z drugiej strony bedę coraz bardziej ułatwiał tłumaczom dodawanie hash i bardziej to automatyzował.

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błedy w programie

Post autor: pyros3344 » 16 lut 2015, 13:53

Tyle tylko, że program i tak nie zawsze pobiera napisy mimo dodanego hash. Np plik broadchurch.s02e05.480p.HDTV.x264.RMTeam sam dodałem do niego hash a program napisów i tak nie widzi.
Obrazek

neo1989
Grupa Hatak
Posty: 42
Rejestracja: 25 paź 2014, 23:01

Re: Błedy w programie

Post autor: neo1989 » 16 lut 2015, 16:42

peciaq pisze:Widocznie są dwie różne osoby, które tłumaczą i jedna dodaje szybciej?

Z innej beczki: bot GG będzie naprawiony, czy można sobie z listy usunąć i nie będziemy do tego wracać?
Mi bot gg działa w 50% przypadków - przykładowo z dzisiaj: powiadomienie o The Walking Dead dostałem, ale już o Person of Interest nie. :(
Dodatkowo oczywiście linki do pobierania subów są ze starego serwisu.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 16 lut 2015, 23:07

pyros3344 pisze:Tyle tylko, że program i tak nie zawsze pobiera napisy mimo dodanego hash. Np plik broadchurch.s02e05.480p.HDTV.x264.RMTeam sam dodałem do niego hash a program napisów i tak nie widzi.
to prawie nie możliwe, podaj mi jakis link do tego pliku do pobrania i dokładnie które to napisy?

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błedy w programie

Post autor: pyros3344 » 16 lut 2015, 23:27

Info na pw. I chyba możliwe, skoro się dzieje. Chyba, że jest ograniczenie jakieś w ilości dodanych hash do jednych napisów?
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 16 lut 2015, 23:30

neo1989 pisze:
peciaq pisze:Widocznie są dwie różne osoby, które tłumaczą i jedna dodaje szybciej?

Z innej beczki: bot GG będzie naprawiony, czy można sobie z listy usunąć i nie będziemy do tego wracać?
Mi bot gg działa w 50% przypadków - przykładowo z dzisiaj: powiadomienie o The Walking Dead dostałem, ale już o Person of Interest nie. :(
Dodatkowo oczywiście linki do pobierania subów są ze starego serwisu.

Poprawiłem link w wiadomości do download + dodałem link do komenatrza - dajcie znak czy działa.
Niestety nie znam działania bota GG i nie wiem czemu raz wysyła a raz nie - jak ktoś się zna proszę o kontakt.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 17 lut 2015, 0:43

pyros3344 pisze:Tyle tylko, że program i tak nie zawsze pobiera napisy mimo dodanego hash. Np plik broadchurch.s02e05.480p.HDTV.x264.RMTeam sam dodałem do niego hash a program napisów i tak nie widzi.
pyros3344 pisze:Info na pw. I chyba możliwe, skoro się dzieje. Chyba, że jest ograniczenie jakieś w ilości dodanych hash do jednych napisów?

Zaistniała faktycznie taka sytuacja, która raczej nie cześto sie może zdarzyć, a mianowicie kiedy napisy były zrobione zanim ktokolwiek w programie szukał tego filmu.

Zazwyczaj jest tak że jest jakiś plik i potem do niego ktoś zrobi napisy - tutaj widzę że tylko ty i teraz ja szukamy do tej wersji napisów, ale szukamy dopiero po fakcie kiedy ty dodałeś napisy z hash.

To nietypowa sytuacja której nie przewidziałem - zapisuje na liście todo - poprawie.

Awatar użytkownika
pyros3344
Project Haven
Posty: 75
Rejestracja: 31 paź 2014, 10:04

Re: Błedy w programie

Post autor: pyros3344 » 17 lut 2015, 8:40

OK, w każdym razie program już dziś rano znalazł te napisy.
Obrazek

bryanx88
Posty: 1
Rejestracja: 18 lut 2015, 21:10

Re: Błedy w programie

Post autor: bryanx88 » 18 lut 2015, 21:21

program powinien mieć możliwość wyszukiwania napisów po nazwie. W pierwszej kolejności niech szuka po hashtagu a później jak nie znajdzie to nazwa. Aplikacji używam od dziś, oglądam Leftovers w wersji web-dl i nie znajduje mi napisów bo nie ma hashtagu, ewentualnie normalni użytkownicy powinni mieć możliwość dodawania hashtagów.

Arczi
Administrator
Posty: 716
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 18 lut 2015, 21:49

Każdy użytkownik może dodać napisy - klawisz po prawej na dole -> "Dodaj napisy - tylko do programu"

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa