Błedy w programie

Uwagi i sugestie na temat działania aplikacji Napisy24.
Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 31 paź 2016, 15:51

właśnie wyszła wersja 1.6 i w niej znaki musza już być poprawnie zapisywane.

samarama
Posty: 14
Rejestracja: 22 maja 2016, 9:07

Re: Błedy w programie

Post autor: samarama » 01 lis 2016, 9:27

Arczi pisze:właśnie wyszła wersja 1.6.
Zareklamowana banerem z informacją, że nie wyświetla reklam. Zaktualizowałem i co mnie przywitało? A jakże – reklamy! O co tu chodzi?

lolekanabolek
Posty: 1
Rejestracja: 01 lis 2016, 17:31

Re: Błedy w programie

Post autor: lolekanabolek » 01 lis 2016, 17:47

o reklamach nie będę już wspominać ;-))

dodatkowo dostaję teraz ciągle monit z jakimś z błędem z okładkami
Obrazek

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 01 lis 2016, 23:41

autoupdate oraz sprawdzanie nowej wersji programu jak nie działala tak nie działa (musiałem ręcznie zainstalować z 1.5 na 1.6).... pisałem o tym chyba z 5 razy juz

tak bawie sie programem pare minut i myśle o kurde ... działa fajnie nawet, chyba szybciej, aż tu nagle zostałem zasypany błędami w momencie kiedy najeżdżam w liście na pozycje ostatnią z filmem captain fantastic

Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 02 lis 2016, 0:41

czy to się objawia zawsze na tym filmie captain fantastic ? czy jak go wywalisz z listy jest OK?
jak tak podaj mi dokładny release lub link do pliku na PW

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 02 lis 2016, 0:44

generalnie serwer ostatnio faktycznie niedomaga - mocno nad tym pracuję, mam nadzieję że już jutro będzie lepiej
m.in. był problem z pobieraniem okładek (już nie ma) i innych danych przez co serwer non stop próbuje je szukać i pobierać i to go max zapycha...

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 02 lis 2016, 1:21

Arczi pisze:czy to się objawia zawsze na tym filmie captain fantastic ? czy jak go wywalisz z listy jest OK?
jak tak podaj mi dokładny release lub link do pliku na PW
skasowałem ten film z listy i juz było ok bez błędów.Za każdym razem jak na niego najeżdzam prawym albo lewym przyciskiem myszy jest ten błąd ze screena z mojego poprzedniego posta.

Dane tego pliku filmu:
Plik: Captain.Fantastic.2016.720p.BluRay.x264-[YTS.AG].mp4
Hash: FE818531E0475129

a tak pozatym to wkońcu aktualizacja na plus...

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 02 lis 2016, 16:13

dzięki, błąd znaleziony - będzie pewnie dzisiaj lub jutro poprawka :-)

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 02 lis 2016, 23:51

Napisy24 1.7 z poprawką powyższego błędu są już do pobrania na serwerze - dzięki za pomoc

alferek
Posty: 5
Rejestracja: 20 cze 2016, 23:02

Re: Błedy w programie

Post autor: alferek » 03 lis 2016, 1:50

W wersji 1.7 nadal każda próba dodania numeru IMDB do filmu, kończy się komunikatem "Connection aborted on request".

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 03 lis 2016, 10:57

ach... przez moment była taka wersja na serwerze - pobierz ponownie, powinno być OK

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 03 lis 2016, 17:22

błąd z Captain.Fantastic już nie występuje, pozdrawiam

przetestuje działanie samego programu jak będe miał więcej pozycji w programie


p.s. autoupdate miałbyć naprawiony...

alferek
Posty: 5
Rejestracja: 20 cze 2016, 23:02

Re: Błedy w programie

Post autor: alferek » 03 lis 2016, 17:33

Działa :)

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 06 lis 2016, 10:30

usuń pobrane i usuń zaznaczone czasem działa czasem nie... zamula przy tym jak sie kliknie

kasia0504
Posty: 9
Rejestracja: 06 maja 2015, 18:15

Re: Błedy w programie

Post autor: kasia0504 » 07 lis 2016, 6:11

Arczi, a czy jak ściągam seriale tylko do jednego folderu ('seriale') i dodam ścieżkę folderu do monitorowanych, to czy przy każdym ściągnięciu nowego odcinka program powinien sam go dodać? Bo mi to nigdy nie działało :(

Program automatycznie dodaje mi odcinki tylko wtedy, gdy np. skopiuje go z tego folderu 'seriale' do jakiegoś innego podfolderu...

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 07 lis 2016, 10:56

tak powinno to działać - np. jeżeli katalog gdzie ściągasz torrentem pliki to ten sam który jest monitorowany to wszystko ładnie się samo dodaje, ale proszę zaznaczyć aby monitorował także podkatalogi

crt
Project Haven
Posty: 16
Rejestracja: 24 paź 2014, 9:44

Re: Błedy w programie

Post autor: crt » 07 lis 2016, 11:10

Program nie potrafi wczytać danych dla niektórych numerków IMDB.
Np: tt3139330 (Tjockare än vatten).
Dla innych wszystko się poprawnie wczytuje, np. tt0848228 (The Avengers).
Problem nie leży raczej po stronie programu, tylko serwera n24 lub API IMDB. Testowałem na trzech wersjach programu napisy24 - zawsze to samo.
Obrazek
Obrazek

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 07 lis 2016, 11:27

tak, rzeczywiście gdy są znaczki dziwne w nazwie taka pozycja wypada z listy - dopisuje do przyszłych poprawek w programie.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 08 lis 2016, 20:32

usuń pobrane i usuń zaznaczone dalej nie działa ;) trzeba po 5 razy klikać i jeszcze wywala czasem błąd Request aborted on timeout...

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 08 lis 2016, 21:37

jeżeli program szuka napisów (klawisz "szukaj napisów" jest szary i nieaktywny) nie działają też klawisze usuń - musze poprawić aby tez nie były wtedy aktywne...

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 08 lis 2016, 21:52

ta a dzisiaj to juz zupełnie festiwal błędów

Obrazek

to te które wyłapałem

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 09 lis 2016, 9:22

dodawać filmów nie moge... wszystkie pozycje które miałem w programie sie skasowały i teraz mam takie błędy

odinstalowałem program i zainstalowałem ponownie.. dodałem pozycje i po jakimś czasie ten sam błąd + skasowało sie wszystko

Arczi
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:37

Re: Błedy w programie

Post autor: Arczi » 09 lis 2016, 13:24

tak, jest ten błąd - udało mi się go powtórzyć u siebie - poprawka w drodze.

KaweX
Posty: 56
Rejestracja: 21 lis 2014, 13:53

Re: Błedy w programie

Post autor: KaweX » 09 lis 2016, 20:56

ok to daj znać jak wypuścisz 1.8 to przetestuje dalej

Vieslav
Posty: 334
Rejestracja: 24 paź 2014, 7:21

Re: Błedy w programie

Post autor: Vieslav » 10 lis 2016, 8:50

Przy próbie dodania imdb do filmu wywala:
Obrazek

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa