Gomorry nie oglądałem jeszcze, ale mam zamiar.
Z mojej strony mogę polecić (kolejność przypadkowa):
1. Banshee - fajna rozrywka i klimat, nie ma jakieś zagmatwanej fabuły, ale dużo czystej fajnie zrealizowanej akcji,
2. Run - (angielski miniserial z 2014), zainteresowałem się tym serialem z powodu polskiego wątku w nim, fajnie się oglądało.
3. Hannibal - jak Dexter jest, to wypada też Hannibala, chociaż pierwsze odcinki mogą zrazić, potem jest lepiej.
4. brytyjskiego Sherlocka z Cumberbatchem i Freemanem
5. Fargo - świetnie się ogląda, zajebisty B.B. Thornton, 12-odcinkowa antologia.
6. The Fall - dosyć wciągający brytyjski serial o seryjnym mordercy.
7. Homeland - jak już wciągnie to na amen, pierwszy sezon to jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem. Szpiegostwo, podwójni agenci, świetna Claire Danes.
8. Low Winter Sun (US) - fajny klimat, ciekawa fabuła, z tego co pamiętam w miarę zamknięte zakończenie. Wcześniejsza, brytyjska wersja podobno też fajna (nie wiem, nie oglądałem)
9. Peaky Blinders - drugiego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale pierwszy obejrzałem w jeden dzień. Jak ktoś lubi brytyjskie seriale, to mu podpadnie.
10. The Americans - serial o radzieckich szpiegach w Ameryce. Fajna historia, dobrze zrealizowana i zjawiskowa Keri Russell.