Chciałbym się poradzić ekspertów w zakresie tworzenia napisów za pomocą AI. Ja mam już trochę doświadczenia, które wywodzi się bardziej z dopracowywania tłumaczenia ręcznego za pomocą Claude. Spędziłem dość sporo czasu, aby poprawić "ludzkie" tłumaczenie książki, które było po prostu drewniane i byłem w stanie to bardzo dobrze zrobić za pomocą Claude, ponieważ to narzędzie, w mojej ocenie, jest w stanie naprawdę dobrze przeanalizować tekst i zaproponować szereg naprawdę ciekawych rozwiązań. Potem w zakresie napisów, głównie robiłem na własne potrzeby, bo czasami czegoś tam mi brakowało.
Nie mniej jednak w mojej ocenie to wychodziło naprawdę ok. Ja robię takie tłumaczenia w trybie "konwersacyjnym", małymi partiami, powiedzmy po 20-50 kwestii, poprzez stopniowy rozwój treści i oprócz po prostu tłumaczenia próbuję wyciągać z Claude rozszerzony kontekst tego co on tam "rozumie". W ten sposób np. od razu mam listę kandydatów do sprawdzenia płci. Claude także bardzo często zwraca uwagę na związki frazeologiczne i grę słów, których niekoniecznie da się oddać wprost. Wtedy próbuję to analizować głębiej. Koniec końców wszystko weryfikuję z obrazem i potem robię ostatni szlif.
Zatem chciałbym się poradzić, czy to ma sens i czy jest sens, aby takie napisy wrzucać np. na napisy24.pl. Opensubtitles od razu odwalają te napisy, bo piszą, że translatora i wal się, nie chcemy. Jednak moim zdaniem efekt końcowy jest naprawdę ok.
Co sądzicie?
Tłumaczenie napisów za pomocą AI
Beautiful girls in your city want you
A night with her will change your week - No Selfie
https://GirlSingle.com
She’s Expensive. But You Can Afford Her.
NEW GIRLS
Emma
Pupa
Julia Ann
Summer Hart
Evelynn
Sovereign Syre
Aiden Ashley
Anastasia Doll
Cayla Bri
CANDY SMILE
Bella
Natalie Reynolds
Alt Barbie
https://GirlSingle.com
She’s Expensive. But You Can Afford Her.
NEW GIRLS
Emma
Pupa
Julia Ann
Summer Hart
Evelynn
Sovereign Syre
Aiden Ashley
Anastasia Doll
Cayla Bri
CANDY SMILE
Bella